Revigorarea florilor

Sunt cateva flori  pe care le-am remarcat a fi mai sensibile,chiar daca durata lor de viata in vaza, in mod normal, este intre 10-14 zile. Acestea sunt trandafirii, gerbera si hortensia.

Atunci cand primiti un buchet de flori este important sa le desfaceti din ambalaj si sa asezati florile in apa, urmarind pasii pe care ii gasiti intr-un articol aici, pe blog.Lasand florile cu ambalaj in vaza, nu va circula aerul intre tulpini astfel vor aparea bacteriile si vor mucegai.

Daca aveti flori in buchet care au capul aplecat, asezati-le pe o bucata de hartie si rulati cat mai stans astfel incat florile sa fie sustinute complet drepte.  O parte din tulpina sa fie lasata libera.
Taiati tulpinile lasate libere, in diagonala cu un cutter sau cutit foarte bine ascutit, si le introduceti in apa  fierbinte.
Lasati-le asa 10-15 min.Apa fierbinte va ajuta la deblocarea capilarelor din tulpina si astfel floarea va reusi sa se rehidrateze.
Le scoateti si le asezati intr-o vaza cu apa calduta in care ati pus si pliculetul cu hrana de flori.
Veti avea o frumoasa surpriza!

In cazul hortensiei este recomandat sa fie scufundata in intregime , sub apa rece si lasata 5-10 min. Hortensia se hidrateaza si prin flori!
Pentru tulpina se respecta aceeasi pasi, taiat tulpina in diagonala, introdus in apa fierbinte( 10min) si apoi pus in vaza cu apa calduta si hrana pentru flori.

Este un mit faptul ca florile in vaza rezista si fara hrana de flori. Aceste substante le prelungesc viata pana la 2 saptamani! Noi le oferim clientilor intotdeauna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu